Doğuma giderken neler götürmeli: Hastane çantası hazırlama

Gebeliğin sonlarına yaklaştıkça, ihtiyaçlar da bir bir belirmeye başlar.. Gelmek üzere olan bebişin ihtiyaçları, annenin doğumda ve sonrasında gereksinim duyacağı şeyler.. Bebişin annesinden çıktıktan sonraki ilk yolculuğu olan eve dönüş yolunda daha emniyetli olması için kullanılacaklar.. Bütün bunları düşünmek anne adayını heyecanlandırır, bazen de içinden çıkılamaz bir hal alınca yorar..

Ben de kendi hamileliklerimde hayatım boyunca beklediğim iki cücemin hastane çantalarına neler koyduğumu sizinle paylaşmak istedim.. Yanlarındaki yorumlar benim kendi deneyimlerimdir, herkes kendi doğum yapacağı hastaneye göre şekillendirebilir

Hastane Çantası’na konması gereken temel ihtiyaçlar

1. Hastane çıkış seti: Genellikle bir tulum, bir çıtçıtlı iç body, şapka, eldiven, patik gibi bebeğin ilk doğduğunda giyeceği giysileri içerir. Bu setlerin 16, 32, 46 parçalık gibi biraz abartılmış türleri olsa da ben birer tulum, body, patik, eldiven ve şapka içeren temel birer set almıştım. Ancak biz bunları da kullanmadık çünkü artık birçok özel hastane kendi hazırladığı hastane çıkış setlerini bebişlere giydirmeyi tercih ediyor.

2. Bebek alt bezi: Eğer özel hastanede doğum yapacaksanız genelde buna da gerek olmayabilir. Yine de yedekli olmakta yarar var.. Benim tavsiyem, yenidoğan ya da 1 numara bezlerden değil de doğrudan 2 numara bebek bezi almak, çünkü diğerlerini sadece bir iki hafta bağlayabiliyorsunuz.

3. Bebek battaniyesi: Eve dönüş yolunda üzerine örtmek için gerekiyor.

4. Ana kucağı / araba koltuğu: Yurtdışında bazı hastaneler, araba koltuğunu görmeden yenidoğanı taburcu etmiyorlar. Bence de doğrusu bu.. Bebeğimiz bizim en kıymetli hazinemiz, bu nedenle doğduğu andan itibaren onu kucakta taşımak yerine araba koltuğuna koymak gerek.

5. Anne adayımız için gecelik / pijama: Pijama aslında çok daha rahat, önünde kolay emzirmek için açılabilir bir mekanizması olması da çok yardımcı oluyor.

6. Hastanede giymek için terlik: Doğumdan sonra ayaklarınız şişebileceği için mümkünse rahat, belki bir numara büyük bir terlik tercih edilebilir. Çorap, sabahlık, ped, emzirme sütyeni, doğumdan sonra giyilecek rahat kıyafetler de çantaya konması gerekenlerden..

7. Diş fırçası, macunu, tarak özel hastanelerin birçoğunda odada oluyor. Yine de saç fırçası, toka, bazı makyaj malzemeleri gibi kişisel bakım malzemelerinin alınması iyi olur.

8. Anne sütü için destek gerekir diye süt sağma pompasını da almak iyi bir fikir olabilir..

Bu listeyi, kişisel ihtiyaçlarınıza ya da zevklerinize göre, sevdiğiniz müzikleri içeren cd ve cd çalar, ziyarete gelen yakınlarınıza ikram edeceğiniz bebek şekerleri gibi maddeler ekleyerek zenginleştirmek de olası.

Benim tavsiyem, bebeğiniz 7 – 8 aylık olduğunda kendi hastane çantası listenizi oluşturmanız ve yavaş yavaş bu eşyaları bir çantaya yerleştirip hazırda bulundurmanız.. Küçük yaramazlar ne zaman geleceklerine kendileri karar verdiklerinden, annelerinin elini ayağına dolaştırabiliyorlar sonra..

0 +
YILLIK TECRÜBE
0 lerce
MUTLU HASTA
0 lerce
MUTLU DOĞUM HİKAYESİ
0 +
YILDIR BODRUM'DA

Randevu için telefon numaramız: +90 252 358 5588